Proximus Cycling Challenge

De Proximus Cycling Challenge, dat zijn schitterende fietstochten doorheen de mooiste streken van België! Van begin maart tot september laten we jou kennis maken met de mooiste parcours in diverse regio’s van ons land.

In maart ligt het zwaartepunt in de Vlaamse Ardennen. De Proximus Cycling Challenge wordt op gang getrapt op zaterdag 4 maart in Oudenaarde met de Ename Classic. Een week later hebben we een dubbel weekend op de planning staan, met op zaterdag 11 maart de Reuzen van Vlaanderen en een dag later Nokere Koerse Cyclo. Laat die keuzestress achterwege en zet ze alle drie alvast in je agenda!

Eind april organiseren we voor het eerst de Tour de Namur. Na enkele jaren keren we terug naar Namen, maar dit keer passeren we ook langs Dinant en Hoei. Het is het startschot van een Ardennenluik dat verdergaat in de maand mei, met o.a. de Chouffe Classic in Houffalize en de Flèche de Wallonie vanuit Spa.

Met Best of Limburg staat er op zondag 28 mei nog een mooie nieuwe tocht op de kalender. Ontdek de mooiste plekjes van Limburg één dag voor de profrenners hun Ronde van Limburg rijden.

Kortom, de Proximus Cycling Challenge zal jou als recreatieve fietser of getrainde wielertoerist opnieuw verbazen en verrassen met een fantastisch fietsjaar 2023!

Hieronder vind je alvast onze kalender!

Kalender 2023

Datum Naam Plaats Inschrijven Website
zaterdag 04.03.2023 Ename Classic Oudenaarde Tot volgend jaar
zaterdag 11.03.2023 Reuzen van Vlaanderen Brakel Tot volgend jaar
zondag 12.03.2023 Nokere Koerse Cyclo Nokere Tot volgend jaar
zaterdag 29.04.2023 Tour de Namur Cyclo Floreffe Tot volgend jaar
zaterdag 06.05.2023 Tour des Collines Doornik Tot volgend jaar
zaterdag 13.05.2023 Chouffe Classic Houffalize Tot volgend jaar
zaterdag 20.05.2023 Flèche de Wallonie Spa Tot volgend jaar
zondag 28.05.2023 Best of Limburg Hasselt Tot volgend jaar
zaterdag 03.06.2023 Tilff-Bastogne-Tilff Tilff Tot volgend jaar
zaterdag 01.07.2023 R.EV Ride Dilbeek Tot volgend jaar
zondag 06.08.2023 Fietsdodentocht Bornem Tot volgend jaar
zaterdag 26.08.2023 Géants des Ardennes Angleur Tot volgend jaar

Proximus, trouwe partner van het wielrennen

Proximus is al jaar en dag trotse partner van het wielrennen en van het wielervoorjaar in het bijzonder. Naast deze Proximus Cycling Challenge, zijn ze ook partner van de Continental Classics Tour. Daarin rij en ervaar je zelf het parcours van de profs op de mooiste wegen van de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en tal van andere klassiekers. Treed in het spoor van je grootste wielerheld(in) en geniet van de prachtige Vlaamse wegen, kasseien en hellingen die deze klassiekers zo eigen maken.

Proximus Women Rides

Meer en meer vrouwen vinden de weg naar de fiets. Samen met Proximus willen we nog meer vrouwen het plezier van de fiets laten beleven. In samenwerking met The Women Peloton, een initiatief van Elke Bleyaert, zullen op de Ename Classic (04.03), de Brabantse Pijl Cyclo (15.04), de Chouffe Classic (13.05) en de Fietsdodentocht (06.08) Proximus Women Rides georganiseerd worden.

Dat betekent starten in groep en begeleid worden door specialisten van The Women Peloton.

Proximus Family Rides

Omdat het niet altijd een koersfiets moet zijn, zullen we vanaf dit jaar ook Proximus Family Rides organiseren op onze toertochten. Zo zal er op sommige van onze tochten ook een speciaal parcours voor E-bikes uitgetekend worden. Onderweg zal je de leukste plekjes van de regio kunnen ontdekken en er zal gedacht worden aan de nodige tussenstops waar lokale producten centraal staan. Batterij bijna leeg? Geen probleem, op elke tussenstop zal je je fiets even kunnen bijladen!

Ook de kleinsten worden niet vergeten. Tijdens onze initiaties kunnen kinderen onder begeleiding van ervaren trainers hun eerste trappen zetten op de koersfiets of mountainbike. Kinderen leren zo de belangrijkste fietstechnieken aan, overwinnen een parcours met obstakels of fietsen een korte rit.

Voorbereiding

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Wanneer je je ziek of niet goed voelt is het steeds aangeraden om thuis te blijven om zo de gezondheid van jezelf en van je mede-fietsliefhebbers niet in gevaar te brengen. Denk aan je medemens is daar de boodschap.

Goede doel

Een tandje bijsteken voor kinderen met diabetes

Type 1 diabetes is een auto-immuunziekte die vooral wordt vastgesteld bij kinderen en volwassenen < 40 jaar. In tegenstelling tot type 2 diabetes ("ouderdomsdiabetes"), de meest frequente vorm, kan men dit niet zomaar voorkomen. In ons land worden jaarlijks 300 kinderen < 15 jaar door type 1 diabetes getroffen. Bovendien wordt de aandoening op steeds jongere leeftijd gezien. Hoewel diabetes goed kan behandeld worden en gespecialiseerde zorg wordt voorzien, is de dagelijkse impact op het kind, de ouders en het gezinsleven soms enorm.

De Diabetes Liga vzw telt 22.000 leden en heeft meer dan 70 jaar ervaring rond diabetes. Specifiek om kids met diabetes en hun ouders te ondersteunen, zet de Diabetes Liga diverse activiteiten op, gericht op informeren, zorgeloze ontmoeting en uitwisseling van ervaringen:

Medisch begeleide vakanties waaronder:

  • Vakantieweek voor kinderen (6-12 j)
  • Weekend voor kleuters (3-6 j)
  • Weekend voor gezinnen met kleuters en kinderen

Gezinsdag (kleuters, kinderen + familie)

Om het aanbod van de Diabetes Liga verder te versterken, vragen we je graag om een tandje bij te steken. Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen of een gift te doen. Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest.

Stort op rekening nr. BE 44 0688 8882 2545 met de mededeling ‘gift’.

Diabetes Liga vzw
Ottergemsesteenweg 456
9000 Gent
Meer info: www.diabetes.be

Cycling Vlaanderen

Zonder zorgen op pad met een volledige sportverzekering en pechbijstand? Kortingen op toertochten, wedstrijden en bij merken als Canyon, BORN Superior Sportscare en Vermarc Sport? Word vandaag nog lid van Cycling Vlaanderen, de enige officieel erkende en gesubsidieerde wielerfederatie van Vlaanderen! Vanaf 30 euro per jaar geniet je van al deze voordelen!

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 12 februari 2023 contact op met info@peloton.be

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 12 februari 2023 contact opnemen met info@peloton.be. Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

In dat geval worden de inschrijvingen overgezet naar een volgende editie.