Proximus Cycling Challenge

Fiets mee met de mooiste fietstochten in België! De Proximus Cycling Challenge bundelt 10 fietstochten die jouw fietshart sneller doen slaan. 10 keer genieten, 10 keer ontdekken, 10 keer verrast worden. Geen klassiekers op jouw pad, maar onontgonnen fietspareltjes voor echte fijnproevers. Van een klassieke Vlaamse starter tijdens de Ename Classic, over de klimklassiekers in april en mei, tot zomers familieplezier tijdens de Fietsdodentocht en Best of Limburg. De Proximus Cycling Challenge heeft het allemaal. Zet je groenste beentje voor en laat je oude gsm meesprinten in de recycling race. Recycleer ze nu en neem deel aan onze inzamelactie!

Kalender 2024

Datum Naam Plaats Inschrijven Website
zaterdag 02.03.2024 Ename Classic Oudenaarde Tot volgend jaar
zaterdag 27.04.2024 Tour de Namur Cyclo Floreffe Tot volgend jaar
zaterdag 04.05.2024 Tour des Collines - Grinta Challenge Doornik Tot volgend jaar
zaterdag 25.05.2024 Chouffe Classic Houffalize Tot volgend jaar
zaterdag 01.06.2024 Reuzen van Vlaanderen Brakel Tot volgend jaar
zondag 04.08.2024 Fietsdodentocht Bornem
zaterdag 10.08.2024 R.EV Ride Schepdaal
zaterdag 17.08.2024 Géants des Ardennes Luik
zondag 08.09.2024 Best of Limburg Hasselt

Proximus, trouwe partner van het wielrennen

Proximus is al jaar en dag trotse partner van het wielrennen en van het wielervoorjaar in het bijzonder. Naast deze Proximus Cycling Challenge, zijn ze ook partner van de Teamleader Crm Classics Tour. Daarin rij en ervaar je zelf het parcours van de profs op de mooiste wegen van de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en tal van andere klassiekers. Treed in het spoor van je grootste wielerheld(in) en geniet van de prachtige Vlaamse wegen, kasseien en hellingen die deze klassiekers zo eigen maken.

Proximus Women Rides

Meer en meer vrouwen vinden de weg naar de fiets. Samen met Proximus willen we nog meer vrouwen het plezier van de fiets laten beleven. In samenwerking met The Women Peloton, een initiatief van Elke Bleyaert, zullen op diverse tochten Proximus Women Rides georganiseerd worden. Op deze tochten starten vrouwen in groep en worden ze begeleid door specialisten van The Women Peloton.

Rides 2024

  • Ename Classic – 02/03/2024
  • Brabantse Pijl Cyclo – 13/04/2024
    (Teamleader Crm Classics Tour)
  • Fietsdodentocht – 04/08/2024
  • Best of Limburg – 08/09/2024

Proximus Family Rides

Omdat het niet altijd een koersfiets moet zijn, organiseren we dit jaar ook Proximus Family Rides op onze toertochten. Zo zal er op de Fietsdodentocht en Best of Limburg ook een speciaal parcours voor E-bikes uitgetekend worden. Onderweg zal je de leukste plekjes van de regio kunnen ontdekken en er zal gedacht worden aan de nodige tussenstops waar lokale producten centraal staan. Batterij bijna leeg? Geen probleem, op elke tussenstop zal je je fiets even kunnen bijladen!

Ook de kleinsten worden niet vergeten. Tijdens onze initiaties kunnen kinderen onder begeleiding van ervaren trainers hun eerste trappen zetten op de koersfiets of mountainbike. Kinderen leren zo de belangrijkste fietstechnieken aan, overwinnen een parcours met obstakels of fietsen een korte rit.

Recycling actie

Maak kans op de fiets van Biniam Girmay!

In België liggen drie miljoen gsm’s vergeten in een lade. En toch kan 90% van de materialen in gsm’s gerecycleerd worden (koper, kobalt, zilver, goud, enz.). In 2024 wil Proximus maar liefst 140.000 toestellen inzamelen en ze recycleren dankzij de samenwerking met Brainscape. Samen voorkomen we nieuwe winning van grondstoffen in ontwikkelingslanden.

.

Een warme oproep naar alle wielerliefhebbers om hun groenste beentje voor te zetten en deel te nemen aan de recycling actie! Dit kan bij alle Proximus Cycling Challenges vermeld in de kalender en bij 6 tochten van de Teamleader Crm Classics Tour. Je recycling deelname wordt beloond. Hoe? Dat ontdek je via de knop hieronder.

Goede doel

Een tandje bijsteken voor kinderen met diabetes

Type 1 diabetes is een auto-immuunziekte die vooral wordt vastgesteld bij kinderen en volwassenen < 40 jaar. In tegenstelling tot type 2 diabetes ("ouderdomsdiabetes"), de meest frequente vorm, kan men dit niet zomaar voorkomen. In ons land worden jaarlijks 300 kinderen < 15 jaar door type 1 diabetes getroffen. Bovendien wordt de aandoening op steeds jongere leeftijd gezien. Hoewel diabetes goed kan behandeld worden en gespecialiseerde zorg wordt voorzien, is de dagelijkse impact op het kind, de ouders en het gezinsleven soms enorm.

De Diabetes Liga vzw telt 22.000 leden en heeft meer dan 70 jaar ervaring rond diabetes. Specifiek om kids met diabetes en hun ouders te ondersteunen, zet de Diabetes Liga diverse activiteiten op, gericht op informeren, zorgeloze ontmoeting en uitwisseling van ervaringen:

Medisch begeleide vakanties waaronder:

  • Vakantieweek voor kinderen (6-12 j)
  • Weekend voor kleuters (3-6 j)
  • Weekend voor gezinnen met kleuters en kinderen

Gezinsdag (kleuters, kinderen + familie)

Om het aanbod van de Diabetes Liga verder te versterken, vragen we je graag om een tandje bij te steken. Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen of een gift te doen. Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest.

Stort op rekening nr. BE 44 0688 8882 2545 met de mededeling ‘gift’.

Diabetes Liga vzw
Ottergemsesteenweg 456
9000 Gent
Meer info: www.diabetes.be

Voorbereiding

We raden iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop je fysiek niet goed voorbereid bent. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Wanneer je je ziek of niet goed voelt is het steeds aangeraden om thuis te blijven om zo de gezondheid van jezelf en van je mede-fietsliefhebbers niet in gevaar te brengen. Denk aan je medemens is daar de boodschap.

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste twee weken voor het evenement contact op met info@peloton.be.

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste twee weken voor het evenement contact opnemen met info@peloton.be. Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

Er worden geen kortingen toegekend.

Ja, dat kan. We raden echter aan om je inschrijving zo snel mogelijk in orde te brengen. Zo geniet je steeds van het meest voordelige tarief.

De mail met praktische info, waarbij je ook de routes kan downloaden, ontvang je steeds enkele dagen voorafgaand aan het evenement. Indien je de dag voor het evenement nog
geen mailtje van ons hebt ontvangen, stuur je best even een bericht naar
info@peloton.be .

Ja deze zullen steeds per afstand uitgepijld zijn. Daarnaast zal je ook telkens beroep kunnen doen op het GPX-bestand. Deze sturen we je per mail enkele dagen voor het event.

Je kan ons altijd contacteren via info@peloton.be, we proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen!